De 3 D’s van tips voor ijsvissen Bluegills

Ik weet wat je denkt: “bluegills kunnen niet gaan ijsvissen!” Maar serieus, mensen, laten we voor het doel van dit bericht aannemen dat “ijsvissende bluegills” betekent “ijsvissen VOOR bluegills. Nu we een semantisch probleem uit de weg hebben geruimd, volgen hier enkele tips voor het ijsvissen op bluegill, misschien wel de meest voorkomende sportvis in de VS

1. Dinky

Bluegill, en verschillende andere maanvissen zoals pompoenpitten, langoor en roodoor, hebben sowieso relatief kleine monden, dus als je bluegill-ijsvistechnieken leert, zijn kleine haken een must. Miniatuurhaken en het beste kunstaas voor bluegill-ijsvissen, zoals kleine jigs, hebben een lichte lijn nodig. Bluegill is vrij gemakkelijk te vangen, maar ze kunnen snel aasaanbiedingen zoals meelwormen uitspugen, dus het gebruik van drastisch ondermaatse uitrusting helpt bij het opsporen van beten.

2. Dieper

Een andere tip voor het ijsvissen op bluegills is de locatie. Begin in de buurt van waar je ze vond toen het water geen ijs was en boor gaten in het nabijgelegen dieper water. Ik heb gelezen dat vissers soms de fout maken om gewoon het diepste deel van het meer te zoeken. De bodemcondities kunnen een zachtere, modderige bodem zijn die misschien niet zo aantrekkelijk is voor vissen dan een stevigere bodem met wat grind of rotsen. Voor het ijsvissen op gigantische bluegills kun je het beste in de buurt van dezelfde diepere structuur of onkruidranden zijn waar je ze in de late zomer vond.

3. Dubbel

Controleer de voorschriften voor ijsvissen in uw land, want de haaktoeslagen kunnen variëren. Bijvoorbeeld in de Regelgeving van Pennsylvania je kunt 5 lijnen hebben, maar er is “geen beperking op het aantal haken dat wordt gebruikt om te vissen”, behalve voor één bepaald reservoir. Overweeg om tandem-rigs te proberen in uw bluegill-ijsvistechnieken. Deze hebben meestal een iets zwaardere haak / mal / kunstaas aan de onderkant, zodat deze zal vallen en recht in de waterkolom zal hangen en de kans op verstrikking verkleint. Een andere rig waar ik naar uitkijk om te proberen, is een kleine haak aan een lichte leider, vastgemaakt aan een kleine lepel, die wordt gebruikt voor een initiële attractor.

Voor veel wateren is ijsvissen op bluegills een van uw beste weddenschappen voor winteractie. Controleer de voorschriften voor de oogst als u van plan bent er een te houden, want dit verschilt ook per staat. Pennsylvania staat bijvoorbeeld 50 per dag toe zonder maximale grootte, maar in Michigan is dat aantal 25. Als je vangst en loslaat, haak dan snel los om gevoelige kieuwen te beschermen. En zoals altijd, houd uw visvergunning up-to-date; het nieuwe jaar is niet ver weg.

Andy Whitcomb

Andy is een buitenschrijver (http://www.justkeepreeling.com/) en gestresste vader heeft sinds 2011 meer dan 380 blogs op takemefishing.org bijgedragen. Geboren in Florida, maar opgegroeid aan de oevers van de boerderijvijvers van Oklahoma, jaagt hij nu op snoek, kleinbekbaars en steelhead in Pennsylvania. Na het behalen van een BS in zoölogie van OSU, werkte hij in viskwekerijen en als visserijonderzoekstechnicus bij OSU, de staat Iowa en de staat Michigan.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Carpteamhulsen.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0