7 boeken over de natuur die buitenavontuur zullen inspireren

We hebben al de outdoor-podcasts met je gedeeld die je liefde voor de natuur dieper in het bos en verder op het water zullen brengen. Of je nu boeken over de natuur wilt lezen tijdens een aanstaande kampeertrip of moet vertrouwen op de beste buitenliteratuur om je volgende avontuur in de natuur te inspireren, hier zijn 7 voorbeelden van geweldig schrijven in de buitenlucht waar je buiten adem van raakt onder de bladeren.

Stroomopwaarts door Mary Oliver

Een van Amerika’s grootste dichters reflecteert op de betekenis van het schrijven van Walk Whitman, de mysteries van de natuurlijke wereld en de schoonheid van de flora en fauna van de wereld in een reeks essays en poëzie over de natuur die van de pagina springen als een vlinder die binnenvliegt de bossen. Zoals ze in Upstream schrijft: “Ik zou geen dichter kunnen zijn zonder de natuurlijke wereld. Iemand anders zou dat kunnen. Maar ik niet. Voor mij is de deur naar het bos de deur naar de tempel.” De gracieuze woorden van Oliver vertegenwoordigen enkele van de mooiste openluchtliteratuur en moedigen lezers aan om ontzag te hebben voor het onbekende, de curiositeiten van de natuur te waarderen en contact te maken met de omgeving die hen elke dag omringt.

Een wandeling in het bos door Bill Bryson

Bill Bryson is misschien wel de grootste reisschrijver van onze generatie en dit boek is misschien wel zijn beste. Bryson fungeert als een zeer vermakelijke natuurgids en neemt je mee op de Appalachian Trail en laat je kennismaken met de geschiedenis en ecologie van de legendarische trektocht zoals alleen hij dat kan, evenals enkele van de nieuwsgierige personages (en beren) die je zult ontmoeten onderweg. Voor enthousiaste wandelaars en natuurwandelaars is dit geweldig schrijven in de buitenlucht en een van de beste boeken over de natuur die ooit zijn geschreven.

Ranger vertrouwelijk door Andrea Lankford

Veel buitenliefhebbers fantaseren over het zijn van een National Park ranger. Auteur Andrea Lankford leefde zo’n twaalf jaar, werkte als boswachter in de beroemdste nationale parken en heeft op zijn beurt een van de meest grafische en grappige boeken over de natuur geproduceerd die je dit jaar zult lezen! Van beren tot slechteriken, babyzeeschildpadden tot ratelslangen, Lankford heeft het allemaal gezien en gedaan in de nationale parken van Amerika, terwijl ze probeerde haar idealisme te behouden ondanks het beschermen van de natuur tegen mensen die maar al te vaak vastbesloten lijken om het te vernietigen voor toekomstige generaties. Wat buitenliteratuur betreft, het wordt veel authentieker of eye-opening dan Ranger Confidential!

Lost City of the Monkey God: een waargebeurd verhaal door Douglas Preston

National Geographic noemde deze verrassend echte buitenliteratuur een van de beste boeken van het jaar en binnen een paar pagina’s zult u begrijpen waarom! Journalist Douglas Preston neemt je persoonlijk mee op avontuur diep onder het bladerdak van het Hondurese regenwoud om een ​​verloren beschaving en een ontrafeld medisch mysterie te ontdekken. Prestons meesterlijke beschrijvingen van de gevaarlijke maar ontzagwekkende wildernis komen samen met adembenemende spanning, geschiedenis en wendingen van het lot om een ​​waargebeurd verhaal te vertellen over een van de grote ontdekkingen van de 21e eeuw.

In de lucht door Jon Krakauer

Een ramp in mei 1996 is het toneel van dit legendarische stuk buitenliteratuur van journalist Jon Krakauer. Into Thin Air is niet alleen een van de mooiste boeken over de natuur, zowel haar schoonheid als schrijnende wreedheid, het is ook een waargebeurd verhaal over leven en dood, schuld en verantwoordelijkheid, en uiteindelijk wat het betekent om de grenzen van het menselijk streven te verleggen. . Je zult ontroerd worden als je de Mount Everest beklimt met de auteur en een team van gidsen en bergbeklimmers, van wie sommigen helaas niet levend terug zullen komen.

Er stroomt een rivier doorheen en andere verhalen door Norman MacLean

Het is niet alleen een fenomenale film met Brad Pitt in de hoofdrol, de titelnovelle van deze verhalenverzameling wordt ook algemeen beschouwd als een van de geweldige buitengeschriften van de 20e eeuw. Maclean’s liefde en aanbidding voor het buitenleven, van vliegvissen tot bomen, en voor de kunstzinnige schoonheid van een leven buiten, heeft A River Runs Through It in het pantheon van openluchtliteratuur voortgestuwd. Dit is een klassieker uit het Amerikaanse Westen en is verplichte lectuur voor vissers, kampeerders, wandelaars, watersporters en iedereen die de pittoreske, idyllische stilte van de natuurlijke wereld kan (of wil leren) waarderen.

De vreemdeling in het bos: het buitengewone verhaal van de laatste echte kluizenaar door Michael Finkel

In 1986 liep een jonge man zijn huis in Massachusetts uit, stapte in zijn auto en reed naar Maine. Tot dusver is er niets bijzonders aan dit klassieke verhaal uit New England. Christopher Knight’s tijd in de natuur is echter anders dan alles wat je ooit hebt gehoord of gelezen. In een van de meer schokkende boeken over de natuur leer je hoe Knight in het bos verdween en bijna 30 jaar lang geen gesprek meer zou hebben met een ander mens! Dit ongelooflijke maar volledig waargebeurde stuk buitenliteratuur gaat uiteindelijk over overleven, maar vraagt ​​de lezers ook na te denken over wat het betekent om een ​​vrij leven te leiden en hoe we een gemeenschap wel of niet nodig hebben om te bestaan ​​en tevreden te zijn.

Op zoek naar inspiratie om poëzie te schrijven over het buitenleven of misschien je eigen natuurverhaal te vertellen? Begin met plannen voor het warme weer met deze zomeractiviteiten!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Carpteamhulsen.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0