Een huisdier verzekeren, voor welke huisdieren kan dit?

Als je een huisdier hebt genomen dan moet hij meestal langs de dierenarts voor zijn eerste behandelingen. Het is fijn dat je dan verzekerd bent, zodat de kosten niet enorm oplopen. Vaak is het niet bekend welke huisdieren je kan verzekeren. Gelukkig kan je naast je hond en je kat ook andere huisdieren verzekeren, maar welke?

Een dierenverzekering

Een verzekering voor je huisdier is een ziektekostenverzekering. Hierbij is er een vast maandelijks bedrag wat je afdraagt om medische kosten van je huisdier te kunnen dekken. Onder huisdieren vallen niet alleen honden en katten maar ook bijvoorbeeld vogels, hamsters en schildpadden. Met een verzekering voor je dier ben je verzekerd van de beste zorg, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte hoge dierenartskosten. Over het algemeen zijn lage dierenarts kosten nog te overzien, maar ingrepen en medicijnen zijn best prijzig. Ook kan het best prijzig worden als je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt. Als je niet beschikt over een extra spaarpotje voor je huisdier dan is je huisdier verzekeren best handig.

Verschillende dierenverzekeringen

Als je besluit een dierenverzekering af te sluiten dan is het fijn om er een af te sluiten die bij je wensen aansluit. Gelukkig zijn er verschillende dierenverzekeringen en kun je deze online allemaal vergelijken. Zo vind jij voor jouw huisdier de beste verzekering. Je huisdier verzekeren kan dus bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van je budget, soort dier en alle andere factoren die daarbij komen kijken, kan je de juiste dierenverzekering afsluiten.

Welke huisdier verzekeren?

Het komt het meeste voor dat mensen hun hond of kat verzekeren. Dit wordt gedaan, omdat deze huisdieren het vaakst naar de dierenarts moeten dus de hoogste kosten maken. Dit maakt het financieel aantrekkelijk om een dierenverzekering af te sluiten. Ook kun je in Nederland je papegaai, paard, vogels of konijn verzekeren. Deze dieren worden over het algemeen minder vaak verzekerd. Hierdoor is het lastiger om online dierenverzekeringen te vergelijken. Advies vragen bij je dierenarts is daarom altijd een goede optie. Ook als het gaat om het verzekeren van je hond of kat. De dierenarts zal waarschijnlijk niet al de verzekeringen uit zijn hoofd weten, maar kan wel adviseren waar veel dieren verzekerd zijn.

Wanneer je huisdier verzekeren?

Het is het handigst om je huisdier zo vroeg mogelijk te verzekeren. In het begin zal je huisdier namelijk vaak bij de dierenarts moeten komen om de eerste prikjes te halen. Mocht je huisdier ziek worden of een ongeluk krijgen en je hebt je huisdier nog niet verzekerd, dan kun je hem alsnog verzekeren. Wel moet je tijdens de aanvraag altijd eerlijk zijn, want anders pleeg je fraude. Ook loop je risico dat bestaande aandoeningen buiten de dekking vallen. Er zijn dus wel wat risico’s bij het later verzekeren van je huisdier. Bijvoorbeeld als je dus te laat bent en je huisdier ziek is geworden of een ongeluk heeft gehad.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Carpteamhulsen.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0